Petrezselyem gyökér

Petrezselyem gyökér

Petrezselyem gyökér

Petrezselyem gyökér (Fehér répa) 550 Ft/csokor

Mire jó még a petrezselyemgyökér?

A petrezselyemgyökér egy nagyon sokoldalú zöldség, mely gazdag ásványokban, stimulálja a veséket, vírusölő hatású és segíti a máj működését. Ugyanakkor hashajtó és tisztító hatása van, ezért jól alkalmazható a különböző fogyókúrák során.

Kitűnően veszi fel a harcot a felgyűlt víznek a szervezetből való kihajtásában és ez által a méreganyagok kitisztításában. Mert a szervezetben felgyűlt víz gyakran tele van méreganyagokkal, elhalt sejtekkel és baktériumokkal. A petrezselyemgyökér, ezen tulajdonságait felhasználva jól alkalmazhatjuk fogyókúráink során is.

A petrezselyemgyökér főzet készítésének módja

Ennek a főzetnek erős hashajtó hatása van, segít a szervezetben felgyűlt víz kiürítésében, így hozzájárulva a vesék egészséges működéséhez. Ugyanakkor segít az étvágy csökkenésében. Fogyókúrázók számára melegen ajánlott fogyasztani 5-10 perccel az étkezések előtt.

Elkészítési javaslat

6 darab petrezselyemgyökeret jól megmosunk, héjával együtt főni tesszük háromnegyed liter vízzel és kis lángon 15-20 percig főzzük. majd leszűrjük.

Használati javaslat:

Az egyes étkezések előtt fogyasszunk egy csészével ebből a főzetből, minél melegebben. Ezt a kúrát végezhetjük egy hónapon keresztül, vagy heti három alkalommal.

Hatása:

csökkenti az étvágyat

javítja az emésztést és a bélműködést

vízhajtó hatása miatt hozzájárul a súlyfelesleg leadásához

Masszírozás a petrezselyem levével

A szervezetben felgyűlt víz maga után vonja a narancsbőr megjelenését. A petrezselyem használata erre is kiváló gyógymód lehet. Erre a célra a petrezselymet megmossuk, apró darabokra vágjuk, majd a konyhai robot gép segítségével kinyerjük a levét. Az így kapott levet üvegbe töltve, hűvös helyen tároljuk és a narancsbőrös felületeket ezzel masszírozzuk.

(filantropikum)

Szeretnéd megosztani?
Vélemény?

No comments.