Téli fagyi

Téli fagyi

 

Téli fagyi Ára: 

Ki ne emlékezne, persze ötvenen felül, arra a pillanatra, amikor előszór látta meg a téli fagyit. És képzeljétek el. Erre is van recept.

Érdekes módon a téli fagyi nálunk inkább a felnőttek kedvence, a gyerekeknek a retro verzió a sok margarinnal, édességgel nemigen jött be, amit valljuk be, nem is csodálunk.

Hozzávalók:

250 ml tejszín

100 g porcukor

200 g étcsokoládé (+50 g a tetejére)

100 g puha vaj

6 db tölcsér

A téli fagyi legnagyobb kihívása a tölcsér, mert így télen nem túl sok helyen árulják, de nekem szerencsém volt, és a fagyizóban – ami ilyenkor péksütiket árul – kaptam finom édes tölcsért.

Most már csak a krémet kell elkészíteni. Én Fördős Zé receptjét használtam:

A tejszínt felmelegítettem, beletördeltem az étcsokoládét (min. 60% -os kakaótartalommal), majd mikor kicsit felolvadt, simára kevertem. Ezután hűtőbe került, legalább 1,5 órára. A kihűlt masszát habverővel habosítottam  alacsony fokozaton, közben hozzákevertem a cukrot, vajat.

A krémmel megtöltöttem a tölcséreket, majd olvasztott étcsokoládé került a tetejére. Egy kis hűtés után lehet is már enni.

Ajándéknak is tökéletes. Az ünnepelt nagyon szerette. ♥

Ez a téli fagyit az étcsoki kedvelők kedvence lesz.

TIPP:  Ha szeretnénk még lágyabb, kevésbé tömény tölteléket készíteni, akkor mascarpone alapút is: 125 g mascarpone+100 g porcukor +250 ml tejszín felverve+ 2 tk. kakaópor.

Szeretnéd megosztani?
Vélemény?

No comments.