Sörretek

Sörretek

Sörretek 580 Ft/csomag

Egy recept hozzá

Csőben sült sajtos-tejszínes sörretek

Hozzávalók:

3 sörretek
3 burgonya
2 dl tejszín
10 dkg juhtúró

bors

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, a reteknek levágjuk a szárát-levelét (nem dobjuk el!), és mindkettőt vékonyan felkarikázzuk vagy félkarikákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, egy tálban összeforgatjuk, majd egy sütőtálva öntjük.

A juhtúrót összemorzsoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük, majd a zöldségekre locsoljuk egyenletesen.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

A retek krémesre sül, a krumplival jól kiegészítik egymást. Köretnek is tökéletes, de egy salátával önálló húsmentes vacsora is lehet.

Forrás: iStock
A retek leveléből – persze csak ha friss, élénkzöld – készíthetünk gyors és könnyű krémlevest vagy fűszeres pesto szószt, amivel pár perc alatt gyors vacsora dobható össze. Egy hétig is eláll a hűtőben, csak egy kis tésztát kell főzni hozzá.

Reteklevélpesto

Hozzávalók:

1 csokor (3 darab) sörretek levele
1 dl olívaolaj

színes bors
2 gerezd fokhagyma
1 marék mandula
5 dkg reszelt parmezán
1/2 citrom leve
Elkészítés: A reteklevelet megmossuk, leszárítjuk, majd durvára vágjuk. Konyhai robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és 1-2 perc alatt összemixeljük. A krémes zöld kencét üvegbe tesszük, hűtőben tároljuk, pirítósra kenve is finom, salátaöntetbe is keverhetjük, majonézhez, mártáshoz, de friss kifőzött tésztával összeforgatva könnyű fogásnak is remek.

Szeretnéd megosztani?
Vélemény?

No comments.