Lilakáposzta

Lilakáposzta

Lilakáposzta 580 Ft/kg

 

Milyen jó is egy párolt lilakáposzta! Segítsünk elkészíteni?

Párolt lilakáposzta

Sült húshoz, disznótoros mellé elengedhetetlen köret. Nemcsak a szép színe miatt érdemes készíteni, de a pikáns kicsit édes, kicsit savanyú íze is szeretni való. Lehet, hogy nem szokványos, de én csirke mellé is tökéletes köret.

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk – vagy már legyalult állapotban vesszük meg a piacon -, az olajat megmelegítjük, azon pedig néhány percig fonnyasztjuk a szálasra vágott vöröshagymát. Ha félig puha, hozzáadjuk a lilakáposztát, megsózzuk, megszórjuk a köménymaggal, és óvatosan kevergetni kezdjük a meleg olajban, míg egy kicsit a só hatására össze nem esik. Ekkor egy egészen kevés vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, és közepes lángon puhára pároljuk a káposztát. Eközben ne nagyon kevergessük, mert a káposzta összetörik, és nem marad szép szálas. Utolsó lépésként ízlésünknek megfelelően cukorral és ecettel ízesítjük.

A receptet az eletforma.hu-tól lestük el

Szeretnéd megosztani?
Vélemény?

No comments.