Lilahagyma

Lilahagyma

Lilahagyma 450 Ft/kg

 

 

Nagyon jó forrása a kvercetin nevű flavonoidnak és az antocianin nevű polifenolnak.

A lila hagyma egy igazi C-vitamin bomba. Azonban nem szabad megfeledkeznünk a B-vitamin tartalmáról sem. Megfázás esetén, a lilahagyma illóolaj jól tisztítja az orrot. A lilahagyma azon kívül, hogy csökkenti a vércukorszintet, vízhajtó hatásáról is ismert.

Emellett egy másik fontos vegyület, az orotsav, biztos forrásaként is tekinthetünk rá. Ennek a vegyületnek a leglényegesebb tulajdonsága, hogy segíti mind a májat és a szervezetet is a méregtelenítésben.

Ezek az antioxidánsok segítenek megakadályozni a zsírsavak oxidációját, valamint semlegesítik a szabad gyököket, meggátolja a rák terjedését és növekedését, valamint a gyulladások kialakulását is gátolja.

A lilahagyma kiváló forrása a krómnak, ami csökkenti a vércukorszintet. A krómhiány hosszú távon szív- és cukorbetegséghez vezethet.
Ezek a létfontosságú ásványi anyagok és antioxidánsok a hagyma külső részében találhatók meg leginkább, ezért nem érdemes leszedni.

Ha te is vízvisszatartással küzdesz, akkor érdemes a vízhajtó pirulák helyett a természetes megoldást választani vagyis a lilahagymát. Fogyassz te is rendszeresen lilahagymát. Tegyél a salátákba vagy egyéb ételeidbe. A lilahagymában olyan vegyületek találhatóak amelyek meggátolják a rákos sejtek kialakulását valamint a tovább terjedést is. A lilahagymában olyan vegyületek vannak amelyek segítenek a méregtelenítésben ráadásul úgy, hogy a májban található ártalmas és kártékony anyagokat sokkal gyorsabban eltávolítja. Nagyon érdemes rendszeresen lilahagymát fogyasztanod ha szeretnéd megóvni magadat a betegségektől. Nem csupán az egészségnek hanem a szépségnek is jót tesz a lilahagyma. Méregtelenítő hatásának köszönhetően a bőr alatti mérgeket is eltávolítja. Tiszta lesz a bőröd és pattanásoktól is mentes lesz. A benne található kéntartalmú vegyületek amelyek a csípős ízét és az illatát adják nagyon hasznosak a szervezet számára. Segít csökkenteni az LDL koleszterinszintet vagyis a „rossz” koleszterinszintet.

FONTOS TUDNI, HOGY MINÉL NAGYOBB HŐFOKON FŐZÖD A HAGYMÁT, ANNÁL TÖBBET VESZÍT AZ ANTIOXIDÁNS- TARTALMÁBÓL.

Szeretnéd megosztani?
Vélemény?

No comments.