Kínai kel

Kínai kel

580 Ft/db

A Kelet-Ázsia mediterrán vidékeiről származó növényt Kínában és Japánban már a 3. században termesztették. Európába a 19. században került át, de az 1950-es évekig alig ismerték. Az utóbbi néhány évtizedben Nyugat-Európában és az USA-ban nagyon népszerűvé vált: Ausztriában és Svájcban az egyik legfontosabb zöldségnövény.

A kínai kel csak a múlt században került Európába, annak ellenére, hogy Kelet-Ázsiában már majd kétezer éve ismerik és termesztik. Manapság Ausztriában és Svájcban csaknem a legfontosabb zöldség. Leveleinek vastag ere szinte soha nem kesernyés, külön is felhasználható. Káposztaféle, ezért éppen úgy, mint például a fejes káposztát, salátáknak, hidegtálakba, főzeléknek, rántva, rakva, tésztára egyaránt kitűnő. A hideg évszakban is kapható, sőt, ilyenkor friss. Viszonylag magas a C-vitamin tartalma, emellett pedig nagy mennyiségű aminosavat tartalmaz. Téli diétás étrendek nélkülözhetetlen zöldsége!

 

Szeretnéd megosztani?
Vélemény?

No comments.