Fejessaláta

Fejessaláta

Fejes saláta 300/fej

Tojásos nokedli

20 dkg finomliszt
6 db tojás
1 dl víz
só ízlés szerint
1 ek kacsazsír

A lisztből és 3 darab tojásból, meg a kevés vízből keverjünk ki egy masszát (közben sózzuk), aminek csak az a lényege, hogy folyós legyen, de mégis kicsit tömörebb állagú. Ha túl folyósra hagyjuk, akkor nem lesznek szép kis kerek formájú nokedlik, ezért érdemesebb kicsit tömörebbre csinálni.

Egy nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggassuk bele, célszerű kisebb adagokban dolgozni. Minden adagot 1 percig főzzünk, majd szedjük ki, és további felhasználás előtt érdemes leöblíteni, de ha ezt nem tesszük meg, akkor se történik semmi.

A maradék 3 tojást verjük fel.

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a kacsazsírt, amihez adjuk hozzá a kész nokedlit. Keverjük jól át, hogy átforrósodjon. Majd öntsük rá a felvert tojásokat, és gyorsan keverjük el. Akkor tökéletes a tojásos nokedli, ha egy kicsit még “folyós” a tojás rajta.

https://www.nosalty.hu/

Zöldség gyümölcs házhoz szállítás

 

Szeretnéd megosztani?
Vélemény?

No comments.